Friday, September 20, 2013

Tropical rain - Tropisk regn

The weather forecast is very easy around here. In the dry seasons it doesn't rain and in the rain seasons it rains. Of course it doesn't rain 24-7 in the rainy seasons, especially not in the last one, that is the one we are in now. It doesn't even rain every day, but when it rains it rains a lot. Normal rain levels in Europe is considered to be light rain, heavy European rain is normal rain. And then there is those few times a year it really rains - Tropical rain!

We had one of those today, even though it was a short one just a hour before it returned to normal rain. If you are outside in one of these it doesn't really matter that you are getting wet, because after a half minute you are so wet that you cant really get any more wet. If you have a bible or any books with you just hope that they are in a plastic bag, because they are wet too. So if you choice to be outside in the rain you can just as well be singing in the rain. The most fun is the lightning after dark, they are so powerful that they make day to night for a second or two.

Luckily the rain had subdue some by the time I had to go to our congregation meeting, it was down to even light rain and I even though I was glad I had put on my rain-wear I hardly had bothered to wrap my bible and schoolbooks in plastic. Going from my house to the Kingdom Hall I have to pass our market witch normally have the odor of oranges, sweat and spices. But today it just smelled like the fishing villages home in Jutland. I guess that all the dried fish the sell at the market have been soaked.

It is hard to get a real impression of the rain from some photos, but I took a few for you to see anyway. On the middle picture you would normally be able to see the mountain I live next too. But today it was cover in rain and clouds.






Vejrudsigten er meget simpel hernede. I når det er tørtid så regner det ikke og når det er regntid så regner det! Selvfølgelig så regner det ikke døgnet rundt i regntiderne, specielt ikke den korte af dem som er den vi er i lige nu. Det regner ikke engang hver dag, men når det så endelig regner så regner det virkeligt meget. Hvad vi vil kalder et almindelig regnvejr derhjemme anses heromkring for blot at være lidt tung dug. Et rigtig dansk skybrud det er normal regn. Og så er der jo de få gange på et år hvor det virkeligt regner - Tropisk regn!

Sådan et havde vi idag, selvom det i sandhedens interesse skal nævnes at det var et kort et af slagsen, under en time varede det før at styrken faldt til normal til let regn.
Hvis du er ude i sådan et tropisk regnskyl så betyder det ikke så meget at du bliver våd, for efter et halvt minut er du alligevel våd til skindet. Hvis du har en bibel eller nogle bøger med dig så må du bare håbe at de er pakket ind i plastik, for ellers er de også gennemblødte. Så hvis du vælger ikke at kaste dig ind under det nærmeste ly så kan du ligesågodt være nyde regnvejret, for du kan jo alligevel ikke blive mere våd. Det sjoveste er når det lyner efter mørkets frembrud, lynene er så kraftige at de gør nat til dag ihvertfald for et øjeblik.

Heldigvis så havde regnen holdt op med at falde så kraftigt da det var tid for mig til at tage til mit menighedsmøde. Så selv om jeg var glad for at jeg både havde regn frakke og bukser på så viste det sig at være helt unødvendigt at pakke min bibel og skolebøger ind i 3 plastikposer (bare for at være sikker, ikke sandt). Når jeg skal fra mit hus til Rigssalen skal jeg igennem markedet som normalt lugter af appelsiner, sved og chili. Men idag så lugtede det mere som havnen i Hirtshals. Jeg gætter på at noget af den tørrede fisk de sælger i stor stil på markedet var blevet lagt i blød.

Det er svært at få et indtryk af hvor kraftig regnen er ved at se det på et fotografi, men jeg tog alligevel et par stykker til at vise jer, som I nok har set foroven. Normalt kan man se det bjerg jeg bor op af på det midterste billede, men det var skjult af regn og skyer idag.

2 comments:

  1. Goddag Herre :o) Jo ~ okay her fra øeen, må jeg så sige; Sol over Gudhjem ! med lidt regn af & til ~ sammenlignet med det du oplever på de kanter ;o) mvh. Pelle Madsen ~ Take Care !

    ReplyDelete
  2. Hej Jack.

    Her i det skønne Odsherred har vi haft årets første natte frost. På denne side af sommeren naturligvis, for der var jo koldt i begyndelsen af året.

    I går malede vi båd i 20 sommerlige grader i vores have.
    En henrivende magenta rød farve, der på ingen måde stemte med den noget beherskede orange røde farvedut der var på låget at malingen.

    Preben fik nærmest kramper i øjnene af "pædagog" farven, og jeg syntes naturligvis at den var henrivende.

    Da vi så kom ud her til morgen troede vi først at malingen var boblet op, men det viste sig at være store fede frost vanddråber, der hyggede sig med pædagogen.

    Og skiftende som vejret er pt. kunne vi så igen sole i ca. 20 grader i læ og så længe der ikke kom skyer for, for så blev det koldt. Vi nyde hvert et solstrejf. Og bulletinerne fra dig.

    Har du ellers spist en ostemad fornylig??

    Kh Camilla

    ReplyDelete